Baguette s humusom

Priprema:

Slanutak noć prije ostaviti da se namače u posudi s hladnom vodom na 12 sati. Namočeni i nabubreni slanutak kuhati s pola žličice soli 80 minuta na srednje jakoj vatri. Kuhani slanutak ohladiti.
Ohlađeni slanutak staviti u posudu pogodnu za miksanje. U posudu na slanutak dodamo malo soli, papar, nasjeckani češnjak, maslinovo ulje, limunov sok, nasjeckani peršin i pastu od sezama te sve dobro izmiksamo. Nakon miješanja kušamo i po želji dodajemo još neki od sastojaka. Ukoliko je smjesa pregusta za miksanje, dodajte žlicu-dvije maslinovog ulja. Iskoristiti unutar pet dana, čuvati u frižideru.

Sastojci:

25 dag slanutka,
2 – 3 žlice paste od sezama (po želji možete i više),
7 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja,
2 grančice peršinovog lista,
2 – 3 režnja češnjaka
4 žlice limunovog soka
crni ili bijeli mljeveni papar,
pola žličice soli.