Carbonara

Priprema:

Skuhajte tjesteninu prema uputi na pakiranju, te ju procijedite. Pancetu narežite na trakice.
U tavu na srednjoj vatri ulijte malo maslinovog ulja, dodajte narezanu pancetu i cijele, zdrobljene režnjeve češnjaka. Nakon što češnjak poprimi blago žutu boju, ugasite vatru i ostavite da se ohladi.
U zdjelu stavite dva cijela jaja, dodajte još dva žumanjka, naribani sir i dobro izmiješajte sastojke.
Iz tave izvadite češnjak te stavite tjesteninu u tavu preko pancete i promiješate. Dodajte pripremljenu smjesu od jaja i sira i promiješajte. Dodajte papar i sol i poslužite dok je toplo.

Dobar tek!

Sastojci:

400 g tjestenine (špageti)
120 g pancete
4 jaja
2 režnja češnjaka
2 vrećice MEGGLE ribanog sira
Maslinovo ulje
Sol, papar