Čokoladne kuglice

Priprema: 50min

Priprema:

Na laganoj varti u posudi istopite čokoladu za huhanje s time da prethodno u lonac izlijete Cremme patisserie i maslac narezan na kockice. Kada se čokolada istopi dadajte i čokoladu u prahu koja će se odmah otopiti i mljevene bademe ili orahe i mljevene kekse (ukoliko je smjesa pre rijetka dodajte još mljevenih keksa. Sve maknite sa vatre i dobro izmješalte. Ostavite smjesu da se dobro ohladi i pustite da odstoji u frižideru cca 30 min. Od smjese kratko (kako se nebi topile u rukama) izmijesite kuglice i uvaljajte u kakao. Kuglice čuvane u frižideru možete konzumirati do 7 dana.

Sastojci:

200 ml Cremme pattiseria
200 g čokolade za kuhanje
100 g čokolade u prahu
100 g mljevenih badema ili oraha
100 g mljevenih petite beure keksa
100 g maslaca
2 žličice ruma
kakao u prehu za posipanje