Filet od tune na roštilju

Priprema:

Rotkvu oguliti, izrezati po duljini na tanke kriške, a kriške opet po duljini na tanke rezance. Rezance od rotkve staviti u jako hladnu vodu. Baguette s začinskim biljem ispeći prema uputama na pakiranju. Za to vrijeme oprati klice i rajčicu, rajčicu izrezati na četvrtine, odstraniti joj sjemenke i peteljku te je nasjeckati na kockice. Ocijediti rezance od rotkve, pomiješati ih s klicama i rajčicom, malo posoliti, popapriti i marinirati octom i uljem. File od tunjevine izrezati na odreske debljine palca, začiniti solju i paprom, nauljiti rešetku roštilja te ispeći s obje strane. Maslac sa začinskim biljem narezati na ploške i rastopiti na ispečenoj ribi. Baguette s začinskim biljem izvaditi iz pećnice, na svaku krišku staviti list salate, odrezak tunjevine te malo salate od rotkve i klica.

Savjet: Najbolje je odabrati file od male vrste tunjevine Bonito. Kad se rotkva isjecka s vlaknima, tada se oštete samo mali dijelovi stanica. Kad se rotkva čuva u hladnoj vodi, rezanci ostaju posebno hrskavi.

Sastojci:

150 g rotkve
2 Meggle Baguette s začinskim biljem
100 g klica od leće ili soje
1 rajčica
1 jušna žlica
octa Balsamico
3 jušne žlice maslinova ulja
400 g filea od tunjevine
2 jušne žlice ulja
50 g Meggle maslaca s začinskim biljem
nekoliko listova salate
sol i papar