Fritule

Priprema:

Jaja i šećer dobro izmutite pjenjačom, pa miješanjem dodajte MEGGLE kiselo vrhnje i jogurt. Jabuke ogulite, pa ih sitno naribajte i umiješajte u smjesu skupa s grožđicama i rumom. Posebno izmiješajte suhe sastojke, brašno, prašak za pecivo, cimet, malo soli i naribanu koricu limuna. Miješajući suhe sastojke dodajte smjesi s jajima i vrhnjem.
U manjoj i dubljoj tavici zagrijte ulje (ulja treba biti obilato). Žlicom otkidajte po malo smjese i pržite fritule u dubokom ulju. Najčešće se okrenu same, ako ne – okrenite ih i pržite i s druge strane dok ne dobiju lijepu zlatno rumenu boju. Žlicu iza svake ture prženja uronite u vruće ulje ili vruću vodu kako vam se uz nju ne bi ljepilo tijesto. Vadite ih rešetkastom žlicom kako bi se što bolje ocijedile i stavljajte u dublju posudu i na kuhinjski papir.
Gotove fritule pospite šećerom u prahu.

Sastojci:

2 jaja
80 g šećera
200 g MEGGLE kiselog vrhnja s 20% mm
1/2 MEGGLE tekućeg jogurta od 180g
350 g brašna
1 žliči2 žličice praška za pecivo
1 mala žličica cimeta
malo soli
1 veća sitno naribana jabuka
1/2 dcl ruma
80 g suhih grožđica
ulje za prženje
šećer u prahu za posipanje