Juha od rajčice

Priprema:

Svježe rajčice na vrhu zarežite u križić, kratko ih uronite u kipuću vodu pa ih ogulite.
Prerežite ih popola pa ih očistite od sjemenki i tekućine, a potom ih narežite na podjednake kockice.
U loncu zagrijte maslinovo ulje, dodajte isjeckani češnjak pa čim zamiriše i blago požuti, dodajte narezane rajčice. Propirjajte ih na ulju 5 minuta pa dodajte bosiljak, posolite, poklopite i pirjajte oko 30 minuta na laganoj vatri. Nakon pola sata izvadite češnjak (ukoliko volite jači okus slobodno ga ostavite) pa štapnim mikserom pretvorite u pire. Poklopite i pustite da se juha kuha na laganoj vatri dodatnih 20-25 minuta.
Poslužite u dubokim tanjurima uz žlicu MEGGLE kiselog vrhnja i koji listić svježeg bosiljka.

Sastojci:

1,5 kg zrelih rajčica
3 žlice maslinova ulja
5-6 listića svježeg bosiljka
2 režnja češnjaka
2 prstohvata soli
Za posluživanje:
žlica MEGGLE kiselog vrhnja
2-3 listića svježeg bosiljka