Krafne s jogurtom

Priprema: 120min

Priprema:

Promiješajte brašno s kvascem i sve ostale suhe sastojke. Šumanjke izmiksajte sa šećerom te dodajte ulje, naribane korice, rum i topli jogurt. U smjesu pomalo dodajte brašno i ostale suhe sastojke. Ukoliko je tijesto premekano i ljepljivo dodajte još brašna. Ostavite tijesto 1 sat da se digne.
Odležalo tijesto rzvaljajte na 1,5 cm irežite okruglim kalupom. Izrezane krafne prekrijte vlažnom krpom i ostavite jo 15 min. U dubljem loncu umjereno zagrijte 1 litru ulja pržite krafne po dvije. Kada dobiju zlatnu boju vadite ih na upojni papir. Punite krafne po želji i pospite ih šećerom u prahu.
Rum secer i korica naraance im daju divnu aromu, ali ne morate staviti.

Sastojci:

500 g glatkog brašna
1 vrečica suhog kvasca
1 vanilin šećer
1/2 naribane korice limuna
1/2 naribane korice naranče
300 ml MEGGLE tekućeg jogurta
30 g sećera
2 žumanjka
3 žlice ulja
1 l ulja
1 žlica ruma ili rakije
1/4 žlicice soli