Krem juha od gljiva

Priprema: 45min

Priprema:

Očiščene šampinjone narežite na tanje ploške. Nasjeckajte crveni luk i češnjak. U dubljem loncu na MEGGLE maslacu izdinstajte luk i češnjak zatim dodajte šampinjone. Kada šampinjoni puste vodu dodajte brašno i dobro izmješajte. Kada se sve pretvori u kompaktnu smjesu maknite sa varte i po malo dodajte povrtni temeljac kako bi se gusta smjeda razrijedila. Kada juha zakipi kuhajte još 20 min. Zatim dodajte MEGGLE vrhnje za kuhanje i prokuhajte još 10 min. Posolite i popaprite po želji. Juhu u tanjuru ukrasite žličicom MEGGLE kiselog vrhnja koji će obogatiti okus.

Sastojci:

400 g šampinjona
50 g MEGGLE maslaca
1 srednje veliki crveni luk
2 češnja češnjaka
3 žlice glatkog brašna
sol
papar
1,2 l povrtnog temeljca
200 ml MEGGLE vrhnja za kuhanje
Malo MEGGLE kiselog vrhnja