Krem juha od lososa

Priprema:

Mrkvu narežite na kolutiće, krumpir na kockice, a luk na ploške. U 1 litru vode, kad zavrije, stavite kuhati povrće
i dodajte piment, lovor i 1 žlicu Vegete. Kuhajte da povrće omekša (oko 15 minuta), a zatim dodajte losos narezan na kockice. Kuhajte još oko 5 minuta, popaprite i po potrebi posolite. Umiješajte vrhnje i pospite koprom.
Posluživanje: Juhu poslužite toplu.
Mala tajna: Očišćeni losos nakapajte limunovim sokom da zadrži oblik kod kuhanja.

Sastojci:

150 g mrkve
600 g krumpira
2 luka (160 g)
10 bobica pimenta
2 lista lovora
1 žlica Vegete
500g fileta lososa (bez kože)
crni mljeveni papar, sol
100 ml Meggle vrhnja za kuhanje
1 žlica nasjeckanog svježeg kopra
1 – 2 žlice limunova soka