Lazanje

Priprema: 50min

Priprema:

Za bolonjez umak na ulju prepržite sitno seckani luk i mrkvu, dodajte meso kada se luk zacakli. Kada se meso preprži a sva voda ispari dodajte sitno sjeckani češnjak, origano, crni papar, suseni bosiljak te prelijte nasjeckanim pelatima. Sve skupa kratko prokuhajte i maknite sa varte.
Bešamel umak; u loncu otopite MEGGLE maslac dodajte brašno i prepržite do zlatne boje (ukoliko je presuho dodajte još maslaca). Smanjite vatru i dodajte MEGGLE mlijeko brzo mješajuči kuhajte još minutu dvije dok umak ne postane gušći. Dodajte malo soli i papra.
Posudu za pečenje premažite maslinovim uljem ili maslacem i složite prvi red tjestenine za lazanje. Na tjesteninu prelijte dio bolonjez umaka na umak stavite bešamel umak i razbacajte natrgane komade MEGGLE mozzarelle. Nakon toga slažite novi red tjestenine i tako dok ne popunite posudu sa svim sastojcima. Obratite pažnju na visinu posude i količinu bolonjez umaka, najčešće stanu ukupno tri ili četiri reda. Zadnji sloj tjestenine za lazanje premažite bešamel umakom na njega stavite preostale komadiće MEGGLE mozzarelle i MEGGLE ribani sir. Lazanje pecite u pećnici na 200 C 20 minuta.

Sastojci:

500 g tjestenine za lazanje
300gr MEGGLE mozzarelle
vrećica MEGGLE ribanog sira
Za bolonjez umak:
2 glavice luka
2 mrkve
600-700 gr miješanog mljevenog mesa
2 češnjaka
cca 250g pelata u konzervi
sol, papar, origano, bosiljak
Za bešamel umak:
50gr MEGGLE maslaca
4-5 žlica brašna
1/2l MEGGLE mlijeka
malo soli i papra