Linzeri

Priprema: 150min

Priprema:

Umješajte prašak za pecivo u brašno, u sredinu dodajte maslac na sobnoj temperaturi, šećer, jaje, žumanjak i sve ostale sastojke iz popisa. Rukama umijesite u tijesto, dobiveno tijesto zamotajte u prozirnu foliju i ohladite u zamrzivaču 1 sat. Pobrašnite radnu plohu, na kojoj razvaljajte tijesto. Za izrezivanje možete koristiti oblike po želji, samo gledajte da bude jedan veći, a drugi manji sa kojim ćete napraviti prazninu u u sredini linzera. Tijesto izrezujte sa većim oblikom, svaki puta ga pobrašnite prije izrezivanja. Polovicu oblika izrezujte sa manjim izrezivačem.. Dobit ćete jednak broj punih i praznih linzera.
Posložite ih na papir za pečenje i pecite u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva oko 10 minuta. Potpuno ohlađene Linzere ( donje pune polovice) premažite marmeladom po želji i preklopite polovicama sa izbijenom sredinom. Kada sve Linzere spojite uživajte u okusu!

Sastojci:

Tijesto:
450 gr brašna
1 žličica praška za pecivo
250 gr MEGGLE maslaca
180 gr šećera
1 jaje
1 žumanjak
1 vanilin šećer
naribana korica jednog limuna
sok od pola limuna
Ostalo:
marmelada po želji
šećer u prahu za posipanje