Male tajne pripreme slasnog i hrskavog pohanog kruha za doručak

Pohani kruh savršen je odabir za dobar početak dana, a još kada ga upotpunimo kremastim namazom finog putrastog okusa, dobili smo doručak iz snova.

Svaki dan nam može biti prekrasan ako ga započnemo ukusnim doručkom. Za slasno buđenje nema boljeg od karameliziranog pohanog kruha kojeg možemo upotpuniti omiljenim voćem, medom i kremastim putrastim namazom. Upravo tako ga priprema Mateja Krvarić, autorica jednog od naših najpopularnijih food blogova – “Uvijek gladna” i naša Gastro zvijezda 2021. Mateja nam je otkrila male tajne pripreme slasnog pohanog kruha koji je iznutra mekan, a izvana savršeno hrskav kako bi ga mogli sljubiti s omiljenim voćem i premazati kremastim namazom. Za pripremu ti je potrebno tek nekoliko sastojaka i naravno, kruh. Najbolje bi bilo da kruh nije ssasvim svjež, odnosno da ga kupiš dan prije pripreme. Ostale sastojke sigurno imaš u hladnjaku, a uvijek se možeš poigrati sa začinima i dodacima po želji. Ovako pripremljen pohani kruh odličan je kada u njemu uživamo sami, ali je još bolji ako ga pripremimo za voljene osobe s kojima ćemo podijeliti doručak, ali i lijepi zajednički trenutak.

Karamelizirani pohani kruh
Sastojci:
  • 8 šnita kruha
  • 3 – 4 jaja
  • 200 ml mlijeka
  • 100 ml Creme Patisserie
  • slatko vrhnje
  • 1 žlica šećera
  • 1 žličica cimeta
  • MEGGLE Alpinesse namaz
  • Voće
  • Med