Muffini s jabukom i cimetom

Priprema:

Pećnicu zagrijte na 190°C, a kalup za muffine obložite košaricama ili premažite maslacem.
Pomiješajte jaje, šećer, prethodno otopljeni maslac i mlijeko pjenjačom. Brašno, prašak za pecivo, sol i cimet prosijte u tu smjesu te vrlo kratko promiješajten da se poveže. Jabuku ogulite i narežite na sitne kockice. Dodajte u smijesu i kratko promiješajte.
Napunite košarice za muffine do ¾ zapremnine kalupa. Po vrhu posipajte mješavinom smeđeg šećera i cimeta i pecite 20-25 min. Kako biste provjerili da su muffini dobro pečeni uzmite čačkalicu, probodite muffin do dna i ako je čista kad ju izvadite, pečeni su. Izvadite odmah iz kalupa i pustite da se ohlade.

Dobar tek!

Sastojci:

Sastojci:

50 g MEGGLE maslaca
120 ml MEGGLE mlijeka
1 jaje
40 g šećera
150 g glatkog pšeničnog brašna
1 velika jabuka
2 žličice praška za pecivo
1 žličica cimeta
prstohvat soli

Za posipanje

20 g smeđeg šećera
1 žličica cimeta