Musaka

Priprema:

U posudu dodati ulja da pokrije dno, dodati luk te dinstati par minuta. Zatim dodati mljeveno meso te dinstati dok meso ne promijeni boju. Dodati mesu sol, papar, vegetu, slatku crvenu papriku i nasjeckani peršin.
Krumpire očistiti i skuhati u posoljenoj vodi. Nakon što se ohladi krumpir narezati na ploške.

Na dno protvana složiti red krumpira, red mljevenog mesa, dok se ne potroši smjesa (zadnji red čine krumpiri). Umutiti jaja i kiselo vrhnnje i preliti sadržaj protvana.

Stavite peći otprilike 1 sat na 180 stupnjeva. Poslužiti toplo.

Sastojci:

1/2kg mljevenog mesa (junetina)
1 crveni luk
1 žlica vegete
1 mala žlica crvene slatke paprike
3 grančice peršina
10 krumpira, srednje veličine
1 MEGGLE kiselo vrhnje
3 jaja
Sol, papar