Njoki s bundevom i gljivama

Priprema:

Pripremite pire od bundeve (Bundevu prerezati na pola, žlicom izvaditi meso bundeve iz sredine zajedno sa košticama i staviti ju peći 30 min u zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva.
Nakon što ju izvadite iz pećnice, pričekati kratko da se ohladi pa odmah nožem oguliti koru koja se sada vrlo lako guli.Narezati bundevu na manje komade pa ju malo po malo miksati u blenderu.
Na maslacu na srednje jakoj vatri popržite sitno narezani ili naribani bijeli luk (srebrenac) koji ste prethodno posolili. Dodajte istovremeno i kadulju.
Potom dodajte pire od bundeve i malo promiješajte. Dodajte vrhnje za kuhanje i gljive i kuhajte nekoliko minuta dok gljive ne budu gotove. Ukoliko koristite sušene gljive, prije pripreme ih stavite u zdjelicu s vodom ne desetak minuta da se omekšaju.
Njoke skuhati oko minutu u vrućoj vodi pa odmah dodati u umak. Pospite ribanim sirom i poslužite toplo.

Sastojci:

500 g njoka
čaša pirea od bundeve
pola glavice bijelog luka
250 ml MEGGLE vrhnja ZA KUHANJE
1 žlica MEGGLE Premium maslaca
300 grama gljiva po izboru (šampinjona, bukovača, vrganja)
pola žličice muškatnog oraščića
2 listića kadulje
Sol, papar
MEGGLE ribani sir