Njoki s dimljenim lososom

Priprema:

Losos narežemo na manje trake, posolimo i popaprimo.
Na zagrijanu tavu dodati MEGGLE maslac sa začinskim biljem i nasjeckani luk. Kada je luk zlatne boje dodati češnjak te kratko prepržiti.
Zatim dodati losos i MEGGLE vrhnje za kuhanje, kuhati na laganoj vatri 5 minuta. Kada losos omekša i dobije svijetlo rozu boju dodati naribani parmezan i nasjeckani kopar i limunov sok. Njoke kuhajte u slanoj vodi dok ne isplivaju na površinu. Za kraj posolite, popaprite i dodate još malo MEGGLE maslaca sa začinskim po želji. Prelijte ovaj ukusan umak preko njoka.

Sastojci:

200 g dimljenog lososa
½ luka
2 režnja češnjaka
sol i svježe mljeveni papar
25 g parmezana
2 žličice limunovog soka
500 g njoki
250 ml vrhnje za kuhanje MEGGLE
MEGGLE maslac sa začinskim biljem
svježi kopar