Oreo torta

Priprema: 30min

Priprema:

Oreo Kekse sameljite ili izmrvite te pomiješati sa istopljenim MEGGLE maslacem i žlicom mlijeka. Smjesu rasporedite i lagano utisnite u dno kalupa za tortu (20 cm).
Izmješajte MEGGLE Creme patisserie i MEGGLE kiselo vrhnje sa šećerom. Dvije vrečice želatine preliti sa 6-7 žlica vode, kada želatina nabubri ugrijte ju kako bi se grudice istopile. Istopljenu želatinu izmješajte sa kremom, smjesu izlijte u kalup preko podloge od Oreo keksa. Hladite u frižideru 4-5 sati. Tortu ukrasite keksima prije negu ju stavite na hlađenje. Volite li hrskave kekse možete i ranije u kremu umiješati izdrobljene kekse.

Sastojci:

Biskvit:
300 g Oreo keksa (plus par za ukras)
100 g MEGGLE maslaca
1 žlica MEGGLE mlijeka
Krema:
700 g MEGGLE kiselog vrhnja
1 l MEGGLE Creme patisseria
200 g šećera
2 vrečice želatine (2×10 g)