Pavlova torta

Priprema:

Za beze koru miksati bjelanjke dok ne postanu čvrsti, postupno dodajte šećer i miksajte dok masa ne postane potpuno glatka i čvrsta.
Na papiru za pečenje nacrtate kružnicu promjera 24 cm na papir nanijesite sav snijeg od bjelanjaka u unutar nacrtane kružnice. Dobit ćete visoku kupolu koju žlicom lijepo zaravnate u oblik torte a u sredini, također žlicom, napravite lagano udubljenje. Kora će se tijekom hlađenja spustiti i popucati te će u sredini nastati udubina koju punite.
Koru peći u pećnici, prethodno zagrijanoj na 150*C 2 sata. Tijekom pečenja pećnica se ne smije otvarati jer će se kora naglo spustiti i neće uspjeti. Kora će nakon pečenja/sušenja biti jako hrskava izvana a mekana u sredini te će nakon što ju izvadite iz pećnice početi lagano pucati i spuštati se u sredini.
Za kremu izmiksate žumanjke i šećer, dodate puding i malo mlijeka sve skupa skuhate u ostatku mlijeka. U ohlađenu kremu dodajte MEGGLE maslac.
Ohlađenu beze koru premažite po sredini kremom, prekrijte tučenim Creme Pattiseriem, složite po njoj sjeckane jagode. Od ostataka slatkog vrhnja napravite ukrasne ružice po rubu.

Sastojci:

Za beze koru:
• 250 g šećera u prahu
• 5 bjelanjaka

Za kremu:
• 5 žumanjaka
• 4 žlice šećera
• 1 puding od vanilije
• 250 ml MEGGLE mlijeka
• 100 g MEGGLE maslaca

I još:
• 500 ml MEGGLE Creme Pattiseria
• 1/2 kg jagoda