Piletina u vrhnju

Priprema:

Skuhajte njoke u slanoj vodi te ih ocijedite i stavite sa strane.
U velikoj tavi lagano zagrijte ulje. Posoljenu piletinu pecite oko 2 min s jedne strane, zatim okrenite i dodajte nasjeckane lučice. Pecite još dvije minute. Izvadite piletinu na tanjur i stavite na stranu.
Dodajte MEGGLE vrhnje za kuhanje u tavu i pričekajte da zavrije. Smanjite temperaturu, dodajte grašak i špinat te kuhajte 2 min. Dodajte njoke i pesto te kuhajte još 2 min, povremeno lagano promiješajte. Dodajte piletinu u tavu i krčkajte na laganoj vatri dok meso nije gotovo. Na kraju pospite pinjolima i MEGGLE ribanim sirom.

Sastojci:

500g krumpirovih njoka
1 i pol žlica maslinovog ulja
500g pilećih prsa
3 lučice tanko nasjeckane
300ml vrhnja za kuhanje
60g baby špinata
150g (1 šalica) smrznutog graška
100g (1/3 šalice) pesta od bosiljka
Sol i svježe mljeveni papar
1 žlica tostiranih pinjola
MEGGLE ribani sir