Pita od jabuka

Priprema: 100 min

Priprema:

Prosijte 500 g brašna zajedno s praškom za pecivo u prostranu posudu, rukama umijesite maslac sobne temperature s brašnom. Kada dobijete zrnatu teksturu dodajte 200 g MEGGLE kiselog vrhnja uz pomoću kojega zamijesite tijesto. Tijesto omotajte folijom i odmorite u hladnjaku oko sat vremena.
Operite, očistite jabuke, izrežite sredinu sa košticama te ih narežite na ploške i prelijte sokom od limuna.
U zasebnoj zdjeli izmješajte jaja, 400 g MEGGLE kiselog vrhnja, šećer, 120 g brašna i vanilin šećer.
Razvaljajte tijesto u obliku kalupa na 0,5 cm.Namastite kalup i položite tijesto, na tijesto posložite jabuke (posute cimetom) i prelijte ih gustom smjesom. Na kreju sve pospite pinjolima. Pecite oko sat vremena u zagrijanoj pećnici na 180 C.

Sastojci:

• 600 g MEGGLE kiselog vrhnja
• 150 g MEGGLE maslaca
• 12 g prašak za pečenje
• 620 g prosijanog brašna
• 2 jaja
• 12 slatkih i kiselih jabuka
• 200 g šećera
• sok od limuna
• cimet, vanilin šećer, pinjoli