Pita od rabarbare i jagoda

Priprema:

U prosijanu mješavinu brašna i šećera u prahu, dodajte omekšali MEGGLE maslac i jaje te umijesite tijesto. Tijesto umotano u foliju stavite u hladnjak na 30 min. 2/3 tijesta razvaljajte i položite u prethodno namašćen i pobrašnjen kalup. 1/3 tijesta razvaljate i izrežite na trakice. Tijesto u kalupu izbodite vilicom i vratite u hladnjak na još 30 min. Za to vrijeme operite i narežite jagode i rabarbaru, dodamo gustin, med, vaniliju i sve dobro izmiješamo. Voće će pustiti sok, ocijedite višak soka. Nadjev prebacite na tijesto, na nadjev dodajte par kockica maslaca, te prekrijte pitu trakama od tijesta. Pitu pecite na 190 C cca 45 min. Pečenu pitu ohladite i pospite šaćerom uprahu. Dobar tek!

Sastojci:

Tijesto:
210 g oštrog brašna
50 g šećera u prahu prstohvat soli
125 g MEGGLE maslaca
1 jaje

Nadjev:
300 g jagoda
300 g rabarbare
2 žlice gustina
3-4 žlice meda
1 vanilin šećer