Pohana mozzarella s umakom

Priprema:

Jaja umutimo i posolimo, mozzarellu narežemo na štapiće debljine prsta.
U posudu s brašnom dodamo mljevenu čili papričicu, posolimo i promiješamo.
Štapiće mozzarelle uvaljamo u brašno, zatim u jaja, potom u krušne mrvice i stavimo ih pržiti u duboku masnoću, do zlatno žute boje. Pržene kriške mozzarelle stavimo na kuhinjski papir da im upuje višak masnoće.
Umak:
Sok od limuna iscijedimo, nasjeckamo peršin. U zdjelu stavimo kiselo vrhnje, dodamo majonezu, sjeckani peršin, sok od limuna, začinimo solju i paprom, promiješamo i umak poslužimo uz pohanu mozzarellu.

Sastojci:

600 g MEGGLE mozzarella sira
3 jaja
1/2 žličice mljevene čili papričice
60 g majoneze
1 limun
sol i svježe mljeveni papar
100 g glatko brašno
100 g krušnih mrvica
180g MEGGLE kiselog vrhnja
1 sjeckani peršin
ulje