Quiche sa brokulom i šunkom

Priprema:

MEGGLE maslac sobne temperature narežite na kockice i umijesite s brašnom i malo soli, dok mijesite tijesto dodajte vodu pomalo. Kada umijesite tijesto umotajte ga u prijanjajuću foliju i ostavite u hladnjaku barem pola sata.
Ohlađeno tijesto razvaljajte na debljinu od pola centimetra i utisnite u kalup, oblažući i rubove. Tijesto izbodite vilicom i pecite 15 minuta na 180-200 °C, prvo deset minuta prekriveno papirom za pečenje u koji ste usuli rižu kako tijeto ne bi izgubilo oblik.
Za to vrijeme blanširajte brokulu narezanu na manja stabalca dvije minute i procijedite. Poriluk narežite na tanke polumjesece, posolite i prodinstajte na malo ulja da puste višak tekućine.
MEGGLE mozzarellu narežite na tanke šnite. Posolite jaja i vrhnje i izmiješajte pjenjačom te dodajte šunku narezanu na kockice.
Izvadite tijesto iz pećnice i na dno posložite dinstano povrće, zatim brokulu. Prekrijete mozzarellom i prelijte smjesom vrhnja, jaja i šunke.
Pecite 30-ak minuta na istoj temperaturi.

Sastojci:

– 300 g brašna
– 150 g MEGGLE maslaca
– Malo soli
– 2 žlice hladne vode

Za punjenje
– 125 g MEGGLE mozzarelle
– 2 dl MEHHLE vrhnja za kuhanje
– 150 g poriluka
– 120 g šunke
– 250 g brokule
– 4 jaja