Pita od rabarbare i jagoda

Pita od rabarbare i jagoda

Pita od rabarbare i jagoda Priprema: U prosijanu mješavinu brašna i šećera u prahu, dodajte omekšali MEGGLE maslac i jaje te umijesite tijesto. Tijesto umotano u foliju stavite u hladnjak na 30 min. 2/3 tijesta razvaljajte i položite u prethodno namašćen i pobrašnjen...

KRUMPIR PUNJEN ZRNATIM SIROM

KRUMPIR PUNJEN ZRNATIM SIROM

Krumpir punjen zrnatim sirom Priprema: Oprane krumpire osušite, sa svih strana izbodite vilicom, premažite uljem i posolite. Ovako pripremljen krumpir stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, na rešetku, po prilici 50 minuta zavisno od veličine. Dok se krumpir peče...

Palačinke s cottage sirom

Palačinke s cottage sirom

Palačinke s cottage sirom Priprema: ✔️ Izmiksati mlijeko, MEGGLE Cottage sir, jaja i šećer. Posebno izmješati brašno i prašak za pecivo, zatim dodati u smjesu i izmješati lagano mikserom. ✔️ Ostaviti smjesu da odstoji 1/2 h ✔️ Zagrijati tavu za palacinke i malo ulja,...

Klasične bruschette s rajčicom

Klasične bruschette s rajčicom

Klasične bruschette s rajčicom Priprema: 4 fine, domaće rajčice MEGGLE baguette (rustika) Bosiljak Češnjak Maslinovo ulje Sol i papar Rajčice narežite na manje kockice, dodajte im malo usitnjenog češnjaka te bogato začinite grubo sjeckanim listićima svježeg bosiljka....

”Baby” salata – Mozzarella sa špinatom i mini rajčicama

”Baby” salata – Mozzarella sa špinatom i mini rajčicama

”Baby” salata - Mozzarella sa špinatom i mini rajčicama Priprema: Za salatu: • 50 g mladog špinata • 200 g koktel-rajčica, prepolovljenih • Pakiranje MEGGLE mozzarelle sitno narezane, ili pakiranje MEGGLE mini mozzarelle • šaka svježeg bosiljka Za preljev (smiksajte u...

Pita od višanja

Pita od višanja

Pita od višanja Priprema: Zamijesite tijesto od 300 g oštrog brašna, 225 g MEGGLE maslaca, dvije žlice šećera i 100 ml hladne vode. Kada ste umijesili tijesto zamotajte ga u prozirnu foliju i ostavite cca 30 min da se ohladi. Za nadjev očistite i procijedite 700 g...

Penne s rajčicom i mozzarellom

Penne s rajčicom i mozzarellom

Penne s rajčicom i mozzarellom Priprema: U loncu zagrijte maslinovo ulje, dodajte cherry rajčice (možete ih prerezati na pola, ali i ostaviti cijele) i veći dio nasjeckanog bosiljka pa kuhajte oko 10 minuta na laganoj vatri. Dodajte MEGGLE vrhnje pa kuhajte još 5...

Losos na „naglo“

Losos na „naglo“

Losos na „naglo“ Priprema: U većojtavi zagrijte maslinovo ulje i položite filete lososa tako da kože bude s gornje strane. Posolite i popaprite. Pecite dok ne poprime zlatnu boju, otprilike 6 minuta, a potom ih okrenite, dodajte dvije žlice MEGGLE maslaca sa začinskim...

Rolada s jagodama

Rolada s jagodama

Rolada s jagodama Priprema: Odvojite bjelanjke od žumanjaka. U žumanjke dodajte šećer i izmiksajte. U drugoj zdjeli napravite snijeg od bjelanjaka. Naizmjence u smjesu žumanjaka i šećera dodajte po žlicu brašna i snijega pa lagano umiješajte u smjesu. Ponavljajte...

Pavlova torta

Pavlova torta

Pavlova torta Priprema: Za beze koru miksati bjelanjke dok ne postanu čvrsti, postupno dodajte šećer i miksajte dok masa ne postane potpuno glatka i čvrsta. Na papiru za pečenje nacrtate kružnicu promjera 24 cm na papir nanijesite sav snijeg od bjelanjaka u unutar...

Rižoto sa šparogama

Rižoto sa šparogama

Rižoto sa šparogama Priprema: Priprema 40 min 1. Šparoge operite i očistite (odrežite i bacite donje tvrde dijelove, cca 3-4 cm na svakoj stabljiki). 2. Oprane i očišćene šparoge narežite (otrgnite) na komade od cca 3 cm, stavite ih u proključalu vodu i kuhajte 2...

Umak od hrena

Umak od hrena

Umak od hrena Priprema: Priprema 10 min Ogulite i naribajte hren. Pomješajte hren sa MEGGLE kiselim vrhnjem, medom, ocat, sol i papar. Čuvajte u hladnjaku dotri dana. Dobar tek! Sastojci: 100 g MEGGLE kiselog vrhnja 1 manji korijen svježeg hrena 50 ml maslinovog ulja...

Složenac od mrkve

Složenac od mrkve

Složenac od mrkve Priprema: Priprema 40 min Očiščenu mrkvu narezanu na deblje ploške kuhajte u slanoj vodi cca 7 min. Sitno nasjeckani luk umješajte u vrhnje, posolite i popaprite. Posudu za pečenje namastite maslacem, složite u posudu blanširane mrkve i prelijte...

Punjena jaja

Punjena jaja

Punjena jaja Priprema: Priprema 30 min Tvrdo kuhana jaja ohladite prerežite ih na pola po duljini jajeta. Žutanjke izvadite u posudu te ih izmješajte sitno sjeckanim kiselim krastavcima, začinima, senfom i majonezom ili MEGGLE vrhnjem. Ukrasite po želji. Dobar tek!...

Mafin od mrkve

Mafin od mrkve

Mafin od mrkve Priprema: Priprema cca 40 min Izmješajte brašno sa cimetom, praškom za pecivo, sodom bikarbonom i malo soli, na kraju umješajte i orahe. U drugu posudu stavite šećer i jaja i miksajte dok smjesa ne postane blijeda, pomalo dodajte ulje. U umućenu smjesu...

Torta Trostruka čokolada

Torta Trostruka čokolada

Torta Trostruka čokolada Priprema: Priprema Biskvit od tamne čokolade Izmiksajte jaja sa šećerom. Dodajte rastopljenu čokoladu i MEGGLE maslac (pazite da nisu prevrući), miksajte dok se smjesa ne sjedini. Dodajte prosijano brašno, kakao i prašak za pecivo te lješnjake...

Pita od jabuka

Pita od jabuka

Pita od jabuka Priprema: 100 min Priprema: Prosijte 500 g brašna zajedno s praškom za pecivo u prostranu posudu, rukama umijesite maslac sobne temperature s brašnom. Kada dobijete zrnatu teksturu dodajte 200 g MEGGLE kiselog vrhnja uz pomoću kojega zamijesite tijesto....

Špageti sa sirom i slaninom

Špageti sa sirom i slaninom

Špageti sa sirom i slaninom Priprema: 20 min Priprema: Skuhajte špagete. Na zagrijanoj tavi prepržite slaninu (narezanu na kockice ili listiće). Kada se slanina preprži smanjite vatru i dodajte malu količinu MEGGLE vrhnja za kuhanje, dodajte šnite sira (sir u šnitama...

Zelene palačinke

Zelene palačinke

Zelene palačinke Priprema: 90 min Priprema: Špinat blanširajte, usitnite ga u blenderu. Usitnjeni špinat dodajte smesi za palačinke koju ste umutili od brašna, jaja, mlijeka, mineralne vode i soli. Ispecite palačinke. U tavi kratko propržite crveni luk i dodajte...

Zapečeni avokado s jajima

Zapečeni avokado s jajima

Zapečeni avokado s jajima Priprema: Avokado oprati i prepoloviti po širini, izvaditi košticu i dio mesa oko koštice izdubite žličicom. Dio mesa od avokada ostavite tako da dobijete dovoljno mjesta za jaje na oko. Nožem odrežite dio dna tako da je avokado dovoljno...

Krafne s jogurtom

Krafne s jogurtom

Krafne s jogurtom Priprema: 120min Priprema: Promiješajte brašno s kvascem i sve ostale suhe sastojke. Šumanjke izmiksajte sa šećerom te dodajte ulje, naribane korice, rum i topli jogurt. U smjesu pomalo dodajte brašno i ostale suhe sastojke. Ukoliko je tijesto...

Quiche sa brokulom i šunkom

Quiche sa brokulom i šunkom

Quiche sa brokulom i šunkom Priprema: MEGGLE maslac sobne temperature narežite na kockice i umijesite s brašnom i malo soli, dok mijesite tijesto dodajte vodu pomalo. Kada umijesite tijesto umotajte ga u prijanjajuću foliju i ostavite u hladnjaku barem pola sata....

Musaka

Musaka

Musaka Priprema: U posudu dodati ulja da pokrije dno, dodati luk te dinstati par minuta. Zatim dodati mljeveno meso te dinstati dok meso ne promijeni boju. Dodati mesu sol, papar, vegetu, slatku crvenu papriku i nasjeckani peršin. Krumpire očistiti i skuhati u...

Široki rezanci sa svježim sirom

Široki rezanci sa svježim sirom

Široki rezanci sa svježim sirom Priprema: Slaninu nasjeckamo. U tavu iznad srednje jake vatre stavimo maslac, dodamo nasjeckanu slaninu, lagano je pržimo 2-3 minute i maknemo s vatre da se malo ohladi. U zasebnu zdjelu stavimo svježi sir, dodamo kiselo vrhnje, 2/3...

PILETINA U VRHNJU

PILETINA U VRHNJU

Piletina u vrhnju Priprema: Skuhajte njoke u slanoj vodi te ih ocijedite i stavite sa strane. U velikoj tavi lagano zagrijte ulje. Posoljenu piletinu pecite oko 2 min s jedne strane, zatim okrenite i dodajte nasjeckane lučice. Pecite još dvije minute. Izvadite...

PAŠTETA

PAŠTETA

Pašteta Priprema: Očišćene i oprana jetrica isjecite na komade, na maslacu izdinstajte luk. Dodajte jetrica i pecite cca 5 minuta, pri kraju zalijte sve konjakom i kratko popržite. Posolite i popaprite te ostavite da se sve malo ohladi. Izmiksajte u blenderu jetrica i...

SLANE KIFLICE

SLANE KIFLICE

Slane kiflice Priprema: 140min Priprema: Brašno pomiješati sa svim suhim sastojcima. Mlijeko i maslac zagrijati da bude mlako, pa dodati brašno smjesi, bjelanjak i vrhnje te sve umijesiti. Ostaviti tijesto da miruje 30 minuta. Pripremiti pleh obložen papirom za...

Čokoladne kuglice

Čokoladne kuglice

Čokoladne kuglice Priprema: 50min Priprema: Na laganoj varti u posudi istopite čokoladu za huhanje s time da prethodno u lonac izlijete Cremme patisserie i maslac narezan na kockice. Kada se čokolada istopi dadajte i čokoladu u prahu koja će se odmah otopiti i...

VANILIN KIFLICE

VANILIN KIFLICE

Vanilin kiflice Priprema: U većoj posudi izmješajte sve suhe sastojke zatim u sredinu dodajte bjelanjak i izmješajte. Maslac izrežite na kockice i pomalo umijesite sa svim suhim sastojcima. Kada dobijete smjesu kratko ju izmijesite da dobijete glatko tijesto. Tijesto...

LINZERI

LINZERI

Linzeri Priprema: 150min Priprema: Umješajte prašak za pecivo u brašno, u sredinu dodajte maslac na sobnoj temperaturi, šećer, jaje, žumanjak i sve ostale sastojke iz popisa. Rukama umijesite u tijesto, dobiveno tijesto zamotajte u prozirnu foliju i ohladite u...

ŠAPE OD ORAHA

ŠAPE OD ORAHA

Šape od oraha Priprema: 60min Priprema: Maslac ostavite na sobnoj temperaturi da omekša. U posudu stavite obje vrste brašna, mljevene orahe, šećer i sol. Dodajte im jaja i MEGGLE maslac te zamijesite tijesto. Tijesto je prhko, u početku će se mrviti ali će se...

LAZANJE

LAZANJE

Lazanje Priprema: 50min Priprema: Za bolonjez umak na ulju prepržite sitno seckani luk i mrkvu, dodajte meso kada se luk zacakli. Kada se meso preprži a sva voda ispari dodajte sitno sjeckani češnjak, origano, crni papar, suseni bosiljak te prelijte nasjeckanim...

FRITULE

FRITULE

Fritule Priprema: Jaja i šećer dobro izmutite pjenjačom, pa miješanjem dodajte MEGGLE kiselo vrhnje i jogurt. Jabuke ogulite, pa ih sitno naribajte i umiješajte u smjesu skupa s grožđicama i rumom. Posebno izmiješajte suhe sastojke, brašno, prašak za pecivo, cimet,...

OREO TORTA

OREO TORTA

Oreo torta Priprema: 30min Priprema: Oreo Kekse sameljite ili izmrvite te pomiješati sa istopljenim MEGGLE maslacem i žlicom mlijeka. Smjesu rasporedite i lagano utisnite u dno kalupa za tortu (20 cm). Izmješajte MEGGLE Creme patisserie i MEGGLE kiselo vrhnje sa...

ZELENI NJOKI U BIJELOM UMAKU S PRŠUTOM

ZELENI NJOKI U BIJELOM UMAKU S PRŠUTOM

Zeleni njoki u bijelom umaku s pršutom Priprema: 80min Priprema: Špinat operite i kratko prokuhajte. Dobro ga ocijedite i usitnite u električnoj sjeckalici tako da dobijete kašastu masu. Tu masu stavite u cjedilo i pritišćite žlicom kako biste uklonili svu suvišnu...

MUFFIN OD BUNDEVE

MUFFIN OD BUNDEVE

Muffin od bundeve Priprema: cca 50min Priprema: Narezanu bundevu stavite u lonac i dodajte vode da prekrije bundevu. Kuhajte na laganoj vatri. Nakon kuhanja izlijte vodu, toplu bundevu usitnite u električnoj sjeckalici. Brašno promiješajte s praškom za pecivo, cimetom...

SAVIJAČA OD BUČE I SIRA

SAVIJAČA OD BUČE I SIRA

Savijača od buče i sira Priprema: 45min Priprema: Zagrijati pećnicu na 200°C. Buču naribati, lagano posoliti i ostaviti da kratko odstoji (cca 20 min) i pusti vodu. Buču zatim staviti u cjediljku i rukama dobro istiskivati vodu. Tako ocijeđenu buču tada pomiješati s...

KREM JUHA OD TIKVE/BUČE

KREM JUHA OD TIKVE/BUČE

Krem juha od tikve/buče Priprema: 35min Priprema: Tikvu očistite i narežite na manje ploške. Mrkvu, krumpir i luk ogulite i narežite na manje komade, a polovicu zelene paprike narežite na sitnije kockice.Narezano povrće stavite u posudu, ulijte vodu tako da ga...

SLATKA ŠTRUDLA OD BUČE

SLATKA ŠTRUDLA OD BUČE

Slatka štrudla od buče Priprema: 45 min (15min priprema+30min pećnica) Priprema: Razmotajte kore i premažite ih prethodno otopljenim maslacem pomiješanim s malo mlijeka. Pomiješati sastojke za nadjev, rasporediti po tijestu, zarolajte ih i složite ih u pleh. Štrudle...

KREMASTI RIŽOTO OD TIKVICA

KREMASTI RIŽOTO OD TIKVICA

Kremasti rižoto od tikvica Priprema: Na malo maslinovog ulja pržiti sitno sjeckan luk i tikvicu koju ste prethodno izrezali na male kockice. Pržiti cca 5 minuta, dok tikvice malo ne omekšaju. Tada dodati rižu, dobro promiješati i par minuta uz miješanje pržiti rižu...

MINI LASAGNE

MINI LASAGNE

Mini lasagne Vrijeme pripreme: 40 min Količina: 6 malih lazanja Priprema: Zagrijte pećnicu na 200˚C. Kalup za muffine poprskajte maslinovim uljem. Umiješajte jaje u bolonjez umak. Svaki svježi list lazanje prerežite na pola. Presavijte svaki kvadrat tjestenine i...

MINI QUICHE OD ŠUNKE

MINI QUICHE OD ŠUNKE

Mini quiche od šunke Vrijeme pripreme: 40 min Priprema: Zagrijte pećnicu na 180C i lagano namastite kalupe za muffine. U velikoj tavi i na umjerenoj vatri polako pirjajte dimljenu šunku i luk narezane na kockice dok ne omekšaju. Dodajte naribanu mozzarellu, pustite ju...

SLANI MUFFINI SA SIROM

SLANI MUFFINI SA SIROM

Slani muffini sa sirom Priprema: 35min Priprema: Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. U velikoj posudi izmiksajte jaja pa dodajte MEGGLE mlijeko i otopljeni MEGGLE maslac. U drugoj posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo, šećer, sol i papar. Povežite sve sastojke...

PATLIDŽANI S MOZZARELLOM I RAJČICOM

PATLIDŽANI S MOZZARELLOM I RAJČICOM

Patlidžani s mozzarellom i rajčicom Priprema: Zagrijte pećnicu na 200°C. Patlidžane pospite uljem i pecite 25 minuta. Narežite rajčicu i mozzarellu, i stavite na patlidžane. Pecite dok se sir ne rastopi. Pospite bosiljkom prije posluživanja. Sastojci: 3 žlice...

PEČENE PAPRIKE PUNJENE SIROM

PEČENE PAPRIKE PUNJENE SIROM

Pečene paprike punjene sirom Priprema: Paprikama odstranite peteljke tako da ih izdubite. Odstranite sjemenke i operite ih. U zdjelu stavite MEGGLE alpski sir i izgnječite je vilicom, dodajte MEGGLE ribani sir, sitno nasjeckan peršin i češnjak. Sve promiješajte i...

JUHA OD RAJČICE

JUHA OD RAJČICE

Juha od rajčice Priprema: Svježe rajčice na vrhu zarežite u križić, kratko ih uronite u kipuću vodu pa ih ogulite. Prerežite ih popola pa ih očistite od sjemenki i tekućine, a potom ih narežite na podjednake kockice. U loncu zagrijte maslinovo ulje, dodajte isjeckani...

SLADOLED OD JOGURTA

SLADOLED OD JOGURTA

Sladoled od jogurta Priprema: U zdjeli pomiješajte jogurt, vodu, mlijeko i sok. U smjesu dodajte i malo sladila po želji. Želite li obogatiti vaš sladoled na kraju umješajte sjeckano zamrznuto voće. Dobivenu smjesu stavite u zamrzivač preko noći. Sastojci: 200 ml...

SLADOLED OD ČOKOLADE NA ŠTAPIĆU

SLADOLED OD ČOKOLADE NA ŠTAPIĆU

Sladoled od čokolade na štapiću Priprema: U loncu srednje veličine umutite gustin sa dvije žlice mlijeka, dodajte preostalo mlijeko, MEGGLE slatko vrhnje, šećer, kakao i sol te cijelo vrijeme miješajte. Na laganoj vatri zagrijavajte smjesu neprestano mješajući dok ne...

GUŽVARA OD SIRA

GUŽVARA OD SIRA

Gužvara od sira Priprema: Istopite maslac, umutite jaja te izmiješajte sve sastojke. Jadnu koru postavite u maslacem premazan protvan za pečenje, jednu koru ostavite sa strane za kraj. Jednu po jednu koru umačite u smjesu te nagužvane hrpice slažite u protvan jedno do...

MOČNA LJETNA SALATA

MOČNA LJETNA SALATA

Močna ljetna salata Priprema: Prethodno skuhati ciklu. Cikla se kuha u slanoj vodi cca 40 minuta, nakon čega ju je potrebno oguliti i ohladiti. Pripremljenu ciklu narezati na ploške ili kockice srednje veličine. Radič i rikolu oprati i u jednoj većoj zdjeli sve...

FINE ŠNICLE PUNJENE KAJMAKOM

FINE ŠNICLE PUNJENE KAJMAKOM

Fine šnicle punjene kajmakom Priprema: Meso narezati na jednake odreske, začiniti sa soli i paprom. Dobro istući odreske dok ne postanu vrlo tanki. Nakon toga napuniti kajmakom duž odreska. Sa strane blago preklopiti i sve urolati. Umutiti jaja i posoliti te odrezak...

LEDENO NEBO

LEDENO NEBO

Ledeno nebo Priprema: Umutite jaja, šećer i ulje u čvrstu smjesu, isključite mikser, lagano miješajte i dodajte žlicu po žlicu brašna. Tijesto pecite polako na 200 °C. Želatinu namočite u hladno mlijeko desetak minuta da nabubri, žumanjke, šećer i vanilin šećer dobro...

ŠOPSKA SALATA

ŠOPSKA SALATA

Šopska salata Priprema: Operite rajčice i paprike, krastavac ogulite. Papriku prerežite na pola, odstranite joj peteljku i sjemenke pa je narežite na podjednake kockice. Rajčice i krastavce, također, nasjeckajte na kockice. Luk ogulite pa dio narežite na tanje...

UŠTIPCI

UŠTIPCI

Uštipci Priprema: Pomiješajte Meggle svježi sir s vrhnjem, jaja i sol. Dodajte brašno te pospite žličicom praška za pecivo pa žlicom dobro izmješajte sa Meggle svježim sirom s vrhnjem. U manjem loncu zagrijte ulje. Kada se ulje dobro zagrijalo malo smanjite...

MILLEFOGLIE

MILLEFOGLIE

Millefoglie Priprema: U mlijeko ubacite sastrugane sjemenke vanilije i dodajte praznu mahunu te zakuhajte. Kad mlijeko uzavre, izvadite mahunu. U međuvremenu istucite žumanjke sa šećerom i dodajte gustin te dobro izmiješajte. U smjesu ulijte malo uzavrelog mlijeka i...

RED VELVET TORTA

RED VELVET TORTA

Red velvet torta Priprema: 75min Priprema: U većoj posudi pomiješati brašno, kakao i sol. Prosijati kako ne bi bilo grudica. Miksati maslac sobne temperature sa šećerom dok ne postane pjenasto. Tada dodati jaja pa opet dobro promiksati. Masa će biti gusta. Dodavati...

LAGANA KREMASTA TJESTENINA

LAGANA KREMASTA TJESTENINA

Lagana kremasta tjestenina Priprema: MEGGLE maslac narežemo na kockice. U velik lonac vrele zasoljene vode uspemo tjesteninu. Ako koristimo svježu tjesteninu, lagano kuhamo od 1 do 2 minute, a ako koristimo sušenu, od 10 do 12 minuta. Ocijedimo, vratimo u lonac i...

BRUSCHETTE S MOZZARELLOM

BRUSCHETTE S MOZZARELLOM

Bruschette s mozzarellom Priprema: Narežite rajčice na četvrtine, a MEGGLE mini mozzarelle na polovice. Baguette narežite na ploške, natrljajte ih prerezanim režnjevima češnjaka, premažite uljem i s obje strane zapecite na grill tavi. Po kriškama poslažite rajčice i...

RAJČICA MOZZARELLA SALATA

RAJČICA MOZZARELLA SALATA

Rajčica mozzarella salata Priprema: Izrežite rajčice na polovice, narežite luk na tanke trake, češnjak nasjeckajte na sitno. Dodajte mini mozzarelle i svo povrće u posudu te ga začinite uljem, accetom balsamicom, soli i paprom. Sve nježno izmiješajte. Sastojci: 200 g...

TART OD LIMUNA

TART OD LIMUNA

Tart od limuna Priprema: 70min Priprema: Izmiksajte šećer u prahu, brašno, mljevene bademe i maslac. Dodajte žumanjak i vodu te miksajte dok se ne sjedini. Umijesite tijesto na podlozi posutoj brašnom. Zamotajte u plastičnu foliju i rashladite u frižideru 30 min....

NJOKI S DIMLJENIM LOSOSOM

NJOKI S DIMLJENIM LOSOSOM

Njoki s dimljenim lososom Priprema: Losos narežemo na manje trake, posolimo i popaprimo. Na zagrijanu tavu dodati MEGGLE maslac sa začinskim biljem i nasjeckani luk. Kada je luk zlatne boje dodati češnjak te kratko prepržiti. Zatim dodati losos i MEGGLE vrhnje za...

KREMASTA TJESTENINA SA ŠUNKOM

KREMASTA TJESTENINA SA ŠUNKOM

Kremasta tjestenina sa šunkom Priprema: Skuhajte tjesteninu. U drugoj posudi ćete pripremiti umak. Zakuhajte vodu i posolite. Brokulu narežine na komadiće pritom nemojte otkinuti cvjetiće i kuhajte kojih 5 minuta dok ne bude al dente, osušite. Narežite i ogulite luk...

POHANA MOZZARELLA S UMAKOM

POHANA MOZZARELLA S UMAKOM

Pohana mozzarella s umakom Priprema: Jaja umutimo i posolimo, mozzarellu narežemo na štapiće debljine prsta. U posudu s brašnom dodamo mljevenu čili papričicu, posolimo i promiješamo. Štapiće mozzarelle uvaljamo u brašno, zatim u jaja, potom u krušne mrvice i stavimo...

KREM JUHA OD LOSOSA

KREM JUHA OD LOSOSA

Krem juha od lososa Priprema: Mrkvu narežite na kolutiće, krumpir na kockice, a luk na ploške. U 1 litru vode, kad zavrije, stavite kuhati povrće i dodajte piment, lovor i 1 žlicu Vegete. Kuhajte da povrće omekša (oko 15 minuta), a zatim dodajte losos narezan na...

BIFTEK NA MASLACU

BIFTEK NA MASLACU

Biftek na maslacu Priprema: Narezati juneći biftek na 4 deblja odreska (cca 4 cm). Prije pečenja meso obavezno vratite na sobnu temperaturu. Na prethodno dobro zagrijanu tavu staviti ulje, kada se ulje dobro zagrije dodati maslac. Kad se masnoća u tavi zadimi,...

BLAGDANSKA POGAČA

BLAGDANSKA POGAČA

Blagdanska pogača Priprema: Pomiješati brašno sa suhim kvascem. U posudu staviti sir s vrhnjem i umutiti s jajima. Zatim dodati šećer, rastopljeni maslac i koricu limuna. Sve sastojke pomiješati da se sjedine lagano dodajući brašno. Pripremljeno tijesto staviti da...

BAKIN KOLAČ OD SVJEŽEG SIRA S MASLACEM

BAKIN KOLAČ OD SVJEŽEG SIRA S MASLACEM

Bakin kolač od svježeg sira s maslacem Priprema: U zdjeli mikserom umutite maslac, šećer i jaje. Brašno pomiješajte s praškom za pecivo te dodajte u smjesu. Umijesite glatko tijesto. 1/3 tijesta odvojite na stranu, a ostatak tijesta razvaljajte i položite u lim za...

KREM JUHA OD GLJIVA

KREM JUHA OD GLJIVA

Krem juha od gljiva Priprema: 45min Priprema: Očiščene šampinjone narežite na tanje ploške. Nasjeckajte crveni luk i češnjak. U dubljem loncu na MEGGLE maslacu izdinstajte luk i češnjak zatim dodajte šampinjone. Kada šampinjoni puste vodu dodajte brašno i dobro...

FILET OD TUNE NA ROŠTILJU

FILET OD TUNE NA ROŠTILJU

Filet od tune na roštilju Priprema: Rotkvu oguliti, izrezati po duljini na tanke kriške, a kriške opet po duljini na tanke rezance. Rezance od rotkve staviti u jako hladnu vodu. Baguette s začinskim biljem ispeći prema uputama na pakiranju. Za to vrijeme oprati klice...

Hello world!

Welcome to WordPress. This is your first post. Edit or delete it, then start writing!