Red velvet torta

Priprema: 75min

Priprema:

U većoj posudi pomiješati brašno, kakao i sol. Prosijati kako ne bi bilo grudica.
Miksati maslac sobne temperature sa šećerom dok ne postane pjenasto. Tada dodati jaja pa opet dobro promiksati. Masa će biti gusta. Dodavati tada naizmjence brašno sa kakaom i soli, mlaćenicu i ulje. Na kraju dodati crvenu boju. Pomiješati žličicu octa sa sodom bikrabonom i odmah čim se zapjeni dodati u biskvitnu smjesu. Sve još jednom dobro izmiksati.
Pripremiti dva kalupa za torte promjera 22-24 cm. Obložiti papirom za pečenje ili ih dobro namastiti i pobrašniti. U svaki kalup uliti polovicu smjese. Peći u pećnici na 180*C 40-45 minuta. Svakako prije nego što ugasite pećnicu bocnite biskvite čačkalicom i provjerite da li su pečeni. Ako čačkalica izađe čista, pečeni su. Ako je čačkalica mokra, pecite ih još 10-tak minuta. Pečene biskvite malo prohladiti pa ih istresti iz kalupa i ohladiti.
U jednoj posudi izradite MEGGLE slatko vrhnje u šlag.
U drugoj posudi dodajte MEGGLE svježi sir i mascarpone, izradite te dodajte šećer i vanilin šećer, te nastavite miksati dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Toj smjesi dodajte slatko vrhnje i zajedno izmiksajte.
Kremu podijelite na 4 dijela te njome punite tortu i premažite je i izvana.
Pustite tortu da se rashladi u frižideru bar sat vremena prije posluživanja.

Sastojci:

Za biskvit:
380 g brašna
1 žličica sode bikarbone
2 žlice kakaa
1/2 žličice soli
300 g šećera
115 g maslaca
240 ml suncokretovog ulja
4 jaja
1 žličica octa
240 ml mlaćenice
Crvena jestiva boja
Za kremu:
360ml MEGGLE vrhnja za šlag
230g MEGGLE svježeg sira
230g mascarpone sira
1 žličica vanilin šećera
115g šećera u prahu