Rolada s jagodama

Priprema:

Odvojite bjelanjke od žumanjaka. U žumanjke dodajte šećer i izmiksajte. U drugoj zdjeli napravite snijeg od bjelanjaka.
Naizmjence u smjesu žumanjaka i šećera dodajte po žlicu brašna i snijega pa lagano umiješajte u smjesu. Ponavljajte postupak dok ne potrošite pripremljeno brašno i snijeg.
Plitki limeni pleh obložite papirom za pečenje. Izlijte smjesu u pleh i ravnomjerno rasporedite.
Stavite smjesu u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva i pecite do maksimalno 10 minuta. Kada površina tijesta bude zlatna, tijesto je gotovo.
Tijesto izvadite iz pećnice i odmah prebacite na čistu kuhinjsku krpu. Stranu na kojoj je papir okrenite prema gore. Kuhinjskim kistom i vodom navlažite papir za pečenje kako bi ga lakše skinuli s tijesta. Lagano prstima povlačite papir dok ga u potpunosti ne uklonite, a zatim tijesto zarolajte u krpu i pustite da se malo ohladi.
Jagode operite, očistite i narežite na komadiće željene veličine. MEGGLE Creme Pattiserie mikserom ‘istucite’ u šlag.
Odmotajte ohlađeno tijesto, premažite šlagom na koji ćete potom poslagati narezane jagode i ponovno zarolajte.
Gotovu roladu izvana ukrasite MEGGLE Creme Pattieserie šlagom u spreju.

Sastojci:

Biskvit:
4 jaja
4 velike žlice brašna
4 velike žlice šećera
Creme Pattiserie šlag u spreju

Nadjev:
MEGGLE Creme Pattiserie
jagode