Savijača od buče i sira

Priprema: 45min

Priprema:

Zagrijati pećnicu na 200°C. Buču naribati, lagano posoliti i ostaviti da kratko odstoji (cca 20 min) i pusti vodu. Buču zatim staviti u cjediljku i rukama dobro istiskivati vodu. Tako ocijeđenu buču tada pomiješati s ostalim sastojcima.
List tankog tijesta odnosno kore poprskajte rastopljenim maslacem, stavite drugi list tankog tijesta, također poprskajte maslacem, premažite dijelom nadjeva i savijte u savijaču. Postupak ponovite sa ostalim tijestom i nadjevom.
Zamotana se bučnica stavi u lim koji ste prethodno premazali maslacem. Kistom premazati maslac po bučnici i staviti u pećnicu. Peći oko 30 min ili dok površina lagano ne potamni. Poslužiti vruće.

Sastojci:

500 gr kora za savijače
1 manja naribana buča ili pola srednje velike (cca 500 gr)
500 g MEGGLE svježeg sira
250 g MEGGLE kiselog vrhnja
1 žlica soli,
MEGGLE maslaca