Široki rezanci sa svježim sirom

Priprema:

Slaninu nasjeckamo. U tavu iznad srednje jake vatre stavimo maslac, dodamo nasjeckanu slaninu, lagano je pržimo 2-3 minute i maknemo s vatre da se malo ohladi. U zasebnu zdjelu stavimo svježi sir, dodamo kiselo vrhnje, 2/3 pržene slanine, jaje, mljevenu crvenu papriku i soli po želji te izmiješamo sastojke. U lonac s dosta vrele, posoljene vode dodamo tjesteninu i kuhamo je po uputama na pakiranju. Kuhanu tjesteninu ocijedimo i nježno izmiješamo s pripremljenim nadjevom od svježeg sira. Sve zajedno premjestimo u prikladnu, lagano namašćenu vatrostalnu posudu i stavimo u pećnicu, zagrijanu na 210°C, 10 minuta, odnosno dok odozgo ne počne dobivati boju.

Sastojci:

400 g širokih domaćih rezanaca
150 g sušene slanine
30 g MEGGLE maslaca
250 g MEGGLE svježeg sira
200 ml MEGGLE kiselog vrhnja
1 jaje
1 žličica mljevene crvene paprike
sol