Sladoled od čokolade na štapiću

Priprema:

U loncu srednje veličine umutite gustin sa dvije žlice mlijeka, dodajte preostalo mlijeko, MEGGLE slatko vrhnje, šećer, kakao i sol te cijelo vrijeme miješajte. Na laganoj vatri zagrijavajte smjesu neprestano mješajući dok ne provrije. Kuhajte još minutu maknite smjesu sa vatre i umješajte ekstrakt vanilije. Smjesu sipajte u kalupe i dodate štapiće, zamrznite u zamrzivaču minimalno 4 sata.
Na pari otopite mliječnu čokoladu i ostavite ih da se ohladi na sobne temperature. Štapiće pažljivo izvadite iz kalupa, umočite u čokoladu, po želji posipajte sjeckanim lješnjacima. Položite na masni papir i stavite u zamrzivač na sat vremena. Vaši štapići su spremini za konzumaciju, a u zamrzivaču mogu stajati desetak dana. U tom slučaju svaki omotajte papirom za pečenje.

Sastojci:

dvije žličice gustina
350 ml MEGGLE punomasnog mlijeka
300 ml MEGGLE slatkog vrhnja
100 grama šećera
70 grama kakaa
prstohvat soli
dvije žličice ekstrakta vanilije
Preljev:
200 g mliječne čokolade