Šopska salata

Priprema:

Operite rajčice i paprike, krastavac ogulite. Papriku prerežite na pola, odstranite joj peteljku i sjemenke pa je narežite na podjednake kockice.
Rajčice i krastavce, također, nasjeckajte na kockice. Luk ogulite pa dio narežite na tanje kolutove, a ostatak na sitne kockice.
Nasjeckano povrće prebacite u dublju zdjelu (kolutove luka ostavite sa strane), prelijte ga octom i uljem i dobro izmiješajte. Na vrh složite kolutove luka, dodajte na sitni dio ribeža nariban MEGGLE Alpski sir te sve pospite sjeckanim peršinom.
S lagano promiješajte. Budući da je ova vrsta sira dovoljno slana, salatu nije potrebno dodatno soliti.

Sastojci:

200 g MEGGLE Alpskog sira
3 paprike babure
3 rajčice
3 svježa krastavaca
1 velika glavica ljubičastog luka
2-3 grančice svježeg peršina
2-3 žlice ulja (suncokretovo ili maslinovo)
2-3 žlice jabučnog ili vinskog octa