Što sve trebate znati o zrnatom siru – siru posebne teksture i izvrsnih nutritivnih svojstava?

Zrnati sir je niskokalorični svježi sir blagog mliječnog okusa.
Sve svježe sireve karakterizira zrnata tekstura, no zrnati sir to ime nosi s razlogom, jer se od ostalih izdvaja po jasno definiranim zrncima blagog i punog mliječnog okusa. Takva tekstura zrnatog sira je ipak nešto zanimljivija nepcima od klasičnog svježeg sira.

Popularnost mu je porasla u posljednjih nekoliko desetljeća, a često se preporučuje kao dio zdrave prehrane, te ne čudi što je sastavni dio prehrane mnogih sportaša, ali i rekreativaca.

Odlikuju ga izvrsna nutritivna svojstva – nizak postotak mliječne masti i visok udjel kvalitetnih bjelančevina – zbog čega ga osobito vole oni koji vode računa o pravilnoj i uravnoteženoj prehrani.

Zrnati sir nije samo bogat proteinima, već ima i bitne hranjive tvari. Nutritivni profil zrnatog sira varira ovisno o razini korištene mliječne masti i količini dodanog natrija, a prepun je proteina, vitamina A i B, kalcija, fosfora i selena.

Zrnati sir može se jesti samostalno uz tek malo soli, čini odlični dodatak salati kao samostalnom obroku no možete ga poslužiti i kao prilog za ručak., Odličan je kao sastojak zdravog deserta – poput kremastih i osvježavajućih slastica u čašama, prozračnih palačinki. Odlično funkcionira u kombinaciji s voćem i povrćem, a može ga se umiješati i u smoothie.

Zrnati sir možete i zamrznuti, iako malo mijenja svoju teksturu. Samostalno i u salatama ga je bolje jesti svježeg, no u pečenim i kuhanim jelima, te smoothie varijanti ne biste trebali primijetiti razliku.

MEGGLE zrnati sirevi u praktičnom pakiranju postoje u više okusnih varijanti – uz „običan“ – natur, tu je i Zrnati sir bez laktoze koji je jednako dobrog ukusa, no lako je probavljiv za one koji ne podnose laktozu.
Za gurmane uvijek željne bogatijih okusa tu je i Zrnati sir s čilijem.

Što se sve nalazi u MEGGLE zrnatom siru?

U praktičnom pakiranju od 180g nalazi se čak 21 gram proteina, a uz to, u ovom se siru nalaze i aminokiseline koje potpomažu organizmu u stvaranju novih proteina.

Nadalje, zrnati sir je odličan izvor i zdravih masnih kiselina te je zbog toga idealan za osobe koje boluju od dijabetesa.

Kao što smo već prije naglasili, zrnati sir je odličan izvor kalcija, pa se zbog toga savjetuje koristiti ga što više u prehrani djece. Uz to, kalcij potpomaže razvoju i funkcioniranju mišića.

Uz to, zrnati sir dobar je izvor vitamina A i B, koji su vrlo važni za imunitet, živčani sustav i kožu.

Natrij je također sastojak zrnatog sira, a on se brine o regulaciji krvnog tlaka.

Ipak, najvažniji sastojak zrnatog sira ipak je kazein, mliječna bjelančpevina koja regulira razinu aminokiselina u krvi duže nego nakon što jedemo druge bjelančevine. Upravo kazein osigurava najbolju energiju za ljudske mišiće, te štiti mišiće od trganja prilikom tjelesne aktivnosti.

Više o MEGGLE zrnatim sirevima možte pronaći na https://meggle.hr/proizvod/zrnati-sir-180g/