Tajna najboljeg hamburgera s roštilja

Premda je kupnja gotovih zamrznutih pljeskavica jednostavnija opcija, savjetujemo vam da uložite samo malo više truda i napravite vlastite pljeskavice za hamburgere. Vjerujte nam, zaista nije komplicirano. Za 3-4 osobe trebat ćete sljedeće:
• 400 grama mljevene junetine
• 200 grama mljevene teletine
• 100 grama mljevene svinjetine
MEGGLE maslac sa začinskim biljem 
• 1 glavicu bijelog luka
• Žličicu češnjaka u prahu
• Žličicu mljevene paprike
• Sol i papar (prema želji)
• Peršin, bosiljak i origano (prema želji)

Najprije sitno nasjeckate luk i ostale začine te ih umiješate u mljeveno meso. Nakon toga naribajte hladni MEGGLE maslac sa začinskim biljem . Umijesite ga u meso pa oblikujte pljeskavice ne deblje od 1,5 cm.

Zatim se prebacite na začine. S obzirom na to da koristite MEGGLE maslac sa začinskim biljem , ne trebate svojim pljeskavicama dodavati dodatno začinsko bilje. Bit će dovoljna samo sol!

Svaku pljeskavicu pecite 4 minute sa svake strane i uživajte u čaroliji maslaca koji se topi. Ove hrskave i sočne pljeskavice ostavite nakon pečenja sa strane, ali nemojte zaboraviti na dodatnu dozu maslaca nakon pečenja!

Preporučujemo žlicu MEGGLE maslaca.
Pljeskavice poslužite uz nezaobilazni MEGGLE kajmak, koji je poznat po kremastoj i mekanoj teksturi. Izvrstan je kao namaz, ali i kao prilog uz mesna jela ili neizostavan kulinarski dodatak.

A ako želite intenzivniji okus dimljenog mesa, MEGGLE ima savršeno rješenje. Dimljeni MEGGLE kajmak, naime, sadrži blagu aromu dima i kremastu strukturu koja ga čini idealnim namazom i još boljim dodatkom za mesna jela s roštilja. Ovaj delikatesni dodatak vrijedi svakog zalogaja!

I na kraju jedan bonus savjet! Iako ste možda u mnogim kuharicama i receptima pročitali da trebate pritisnuti pljeskavicu dok je pečete na roštilju, savjetujemo vam da to nikako ne činite. Tako iz pljeskavice istiskujete ukusne sokove.

https://www.24sata.hr/promo-sadrzaj/tajna-najboljeg-hamburgera-s-rostilja-lezi-u-samo-jednoj-namirnici-koju-svi-imamo-doma-841054