Tart od limuna

Priprema: 70min

Priprema:

Izmiksajte šećer u prahu, brašno, mljevene bademe i maslac. Dodajte žumanjak i vodu te miksajte dok se ne sjedini. Umijesite tijesto na podlozi posutoj brašnom. Zamotajte u plastičnu foliju i rashladite u frižideru 30 min. Razvaljajte tijesto između dva papira za pečenje do veličine potrebne za pokrivanje kalupa (2 cm dubok, promjera 24 cm). Tijesto preselite u kalup te ga pritisnite i oblikujte rub prema kalupu. Pokrijte folijom i rashladite u hladnjaku 30 min. Ugrijte pećnicu na 200°C. Tijesto u kalupu prekrijte papirom za pečenje te napunite rižom ili grahom kako ne bi tijesto izgubilo oblik. Pecite 15 minuta, nakon toga izvadite papir i rižu ili grah te pecite još 10 min dok tijesto ne dobije lijepu zlatnu boju. U međuvremenu izmiksajte sastojke za kremu od limuna i ostavite da odstoji 5 min. Smanjite pećnicu na 180°C. Ulijte kremu od limuna u tijesto i pecite 30 min. Rashladite i dobro ohladite u hladnjaku. Prije serviranja pospite šećerom u prahu i poslužite dobro tučenim MEGGLE slatkim vrhnjem.

Sastojci:

185g brašna
55g šećera u prahu
30g mljevenih badema
125 gr nasjeckanog rashlađenog MEGGLE maslaca
1 žumanjak
2 žlice hladne vode

Krema od limuna:
3 čajne žličice sitno ribane limunove korice
80ml cijeđenog limunovog soka
3 jaja
110g šećera
160ml MEGGLE slatkog vrhnja za kuhanje