Tart s bobičastim voćem

Priprema:

Priprema prhkog tijesta:
Dodajte maslac prstima u brašno, dodajte šećer, vaniliju i jaje. Umijesite tijesto. Po potrebi dodajte malo hladne vode. Razvaljajte tijesto i utisnite ga u pravokutni, dugi kalup. Preko tijesta stavite papir za pečenje i kuglice, grah ili rižu kao uteg pa stavite peći. Druga je opcija da kalup s tijestom ubacite u zamrzivač na sat vremena; u tom slučaju nećete morati koristiti uteg. Pecite tijesto 15-ak minuta. Ostavite ga da se ohladi pa izvadite iz kalupa.

Priprema: Pomiješajte mascarpone, vrhnje, koricu i sok limete te burbon vaniliju. Pjenjačom izradite glatku kremu. Premažite kremu preko rashlađenog prhkog tijesta i nadjenite svježim bobičastim voćem.

Sastojci:

Sastojci za prhko tijesto:
180 g oštrog brašna
90 g MEGGLE maslaca
1 burbon vanilin šećer
2 žlice šećera
1 jaje po potrebi malo hladne vode

Sastojci za kremu:
250 g mascarpone sira
400 g MEGGLE Creme Patisserie
sok i korica 1 limete
malo burbon vanilije
bobičasto voće