Uz savjet-dva, i MEGGLE vrhnja, vaše jelo postaje remek-djelo!

Umaci, variva, krem juhe, tjestenine, mesna jela, ali i slastice još su ukusnija i mnogima draža ako u njih dodamo malo vrhnja.

No, nije svako vrhnje dobro za svaku vrstu jela koje pripremamo.

Umaci će, primjerice, tražiti vrhnje za kuhanje, preljevi za salate često vole obično kiselo vrhnje, a slastice ćemo uglavnom pripremati sa slatkim vrhnjem – savršenim za kreme ili šlag.

Iako vjerujemo da znate kako se kojim služiti, par kratkih uputa sigurno će dobro doći kako bi vaša jela postala još bolja.

VRHNJE ZA KUHANJE

MEGGLE vrhnje za kuhanje izuzetno je praktično, a koristi se u pripremi raznih jela kojima daje punoću okusa.

Koristimo ga pri pripremi umaka, juha, variva, tjestenina, jela s mesom, a jelu ga uglavnom dodajemo pred kraj kuhanja kako bi mu pružilo onaj kremast, sočan i bogat okus. Prilikom dodavanja vrhnja za kuhanje u jelo koje pripremate nema potrebe snižavati temperaturu, samo lijepo umiješajte vrhnje s ostalim sastojcima kako bi se povezalo te nastavite miješati obrok koji pripremate.

Prilikom odabira vrhnja za kuhanje možete birati one s manjim i višim postotkom mliječne masti. MEGGLE vrhnja za kuhanje imaju 10% mliječne masti ili 20% mliječne masti. Naravno da će ona vrhnja za kuhanje s višim postotkom mliječne mati vaše jelo učiniti bogatijim i kremastijim, a ona s nižim i dalje kremastima, ali prozračnijima i nešto lakšima.

PANNA DA CUCINA

MEGGLE Panna da cucina vrhnje je koje ćemo s jednakom lakoćom koristiti prilikom pripreme slanih, ali i slatkih kulinarskih uspješnica. Sadrži 20% mliječne masti i zamišljen je kao fenomenalan dodatak umacima, klasične juhe čini zanimljivijima, a isprobajte ga i u pripremi peciva, kolača te krema. Razlika između vrhnja za kuhanje i Panna da cucine je u okusu i teksturi. Dok se fino vrhnje za kuhanje uz konzistentno i jako mućenje može formirati u vrhnje za šlag s Panna da cucinom to nije moguće. Panna da cucina ima želatinozniju konzistenciju kada je hladnno, a tek kad se zagrije prelazi u tekući oblik.                                                                                                                         Dovoljno je gusto da ga možete koristiti umjesto bešamela. Ne plašite se kuhati s njime, garantirano se ne gruda, već samo oplemenjuje okusom i strukturom svako jelo.

KISELO VRHNJE

MEGGLE vrhnje za kuhanje dobiva se fermentacijom pasteriziranog vrhnja, stoga ima kremastu teksturu i blago kiselkast okus sličan jogurtu. Također ga možemo dodati umacima, juhama, jelima od mesa, ali i slasticama i slično. No, neće tako prijateljski surađivati s nama na visokim temperaturama kao što je slučaj s vrhnjem za kuhanje. Sama proizvodnja kiselog vrhnja je drugačija od onoga kako proizvodimo vrhnje namijenjeno baš pripremi jela te zbog toga valja paziti kada ga dodajemo jelu. Ako ste odlučili juhu ili umak pripremiti s kiselim vrhnjem tada prije nego što ćete ga dodati u jelo maknite zdjelu s vatre i polagano ga umiješajte u hranu. Smanjite temperaturu na kojoj jelo pripremate i miješajte vrhnje kako se ne bi stvorile grudice i kako bi se na nižoj temperaturi sve lijepo povezali i stvorila se gustoća koju smo tražili. Pripazite da vrhnje ne proključa.
MEGGLE kiselo vrhnje ima samo 12% masti i obogaćuje razne okuse: može se sljubiti s krumpirom uz dodatak vlasca ili kopra; obogatiti juhe od povrća i ribe ili ukusna druga jela od mesa, kao što je file Stroganoff. Ne treba zaboraviti da je kiselo vrhnje glavni sastojak ukusnih kolača od sira i mnogih drugih slastica.

I MEGGLE vrhnje za kuhanje, kao i  Panna da cucina te kiselo vrhnje bit će dobar izbor u pripremi obroka, no ipak gledajte da kiselo vrhnje koristite pri pripremi jela gdje želimo lakši umak, kiselkastiji okus i ne preveliku gustoću jela. Vrhnje za kuhanje potpuni je vladar punoće i bogatstva okusa i savršeno paše uz tjestenine, meso, pripremu gljiva i umaka od gljiva, krem juha i slično.

Gourmeggleovci, sretno kuhanje!