Zaboravili ste izvaditi maslac iz hladnjaka da omekša?
Nema frke, imamo rješenje!

Za pripremu neodoljivih slastica, nikad boljeg dizanog tijesta, fenomenalnog, mekog i pjenastog pire krumpira, ali i mnogih drugih ukusnih jela, potreban nam je omekšali maslac sobne temperature, odnosno maslac koji nije taj čas izvađen iz hladnjaka.

No, nama ljudima se dogodi da neke stvari previdimo, zaboravimo ili na njih ne obratimo dovoljno pažnje pa je nužno „spasiti stvar“ i djelovati u trenutku.

Omekšati maslac na sobnoj temperaturi na najbrži i najlakši način odmah!

Zašto maslac mora baš biti omekšao i na sobnoj temperaturi?

Doista je uputno slijediti korake i naputke u receptima i ako u njima jasno stoji da maslac prije korištenja valja biti omekšan i na sobnoj temperaturi onda nikako nemojte koristiti onaj iz hladnjaka, jer rezultat onoga što pripremate neće biti onakvim kakvom se nadate.

KAKO U SVEGA PAR MINUTA OMEKŠATI MASLAC?

* Pokušajmo s mikrovalnom
1. korak – pripremite u šalici ili zdjelici otpornoj na mikrovalnu otprilike 400 ml vode
2. korak – zagrijmo vodu u mikrovalnoj dvije minute, odnosno dok ne proključa
3. korak – maslac isječen na sitnije komade stavite u zdjelicu, otvorite mikrovalnu pećnicu i iz nje izvadite vodu te umetnite usitnjeni maslac u zdjelici. Brzo zatvorite mikrovalnu
4. korak – ostavite maslac u zatvorenoj mikrovalnoj 5-10 minuta. Temperatura koja se zadržala u mikrovalnoj će ga omekšati do sobne temperature

*Pokušajmo s oklagijom
1. korak – isijecite maslac na sitnije komade i stavite ga u vrećicu sa zatvaračem
2. korak – oklagijom ili valjkom nekoliko puta prijeđite preko maslaca
3. korak – tako tretiranog i omekšanog ga na sobnoj temperaturi ostavite još 10-ak minuta da se ugrije

* Pokušajmo sa zdjelom i vrućom vodom
1. korak – stavite vodu u zdjelu i zagrijte je do razine pred ključanje
2. korak – na zdjelu u kojoj se kuha voda stavite manju zdjelu u koju ste usitnili maslac
3. korak – promatrajte kako se u manjoj zdjeli omekšava maslac i pripazite da se ne rastopi

Još ćemo vam samo za kraj dati mali savjet – ako vam je vam je za uspješnu pripremu onoga što spravljate potreban maslac sobne temperature tada svakako pripazite da vam i ostali sastojci budu na istoj temperaturi.