Zelene palačinke

Priprema: 90 min

Priprema:

Špinat blanširajte, usitnite ga u blenderu. Usitnjeni špinat dodajte smesi za palačinke koju ste umutili od brašna, jaja, mlijeka, mineralne vode i soli. Ispecite palačinke. U tavi kratko propržite crveni luk i dodajte mljeveno meso. Dinstajte na umerenoj vatri, pred kraj dodajte nasjeckane pelate i začinite po želji. U dubljem loncu na maslinovom ulju prepržite sitno sjeckani češnjak te dodajte MEGGLE vrhnje za kuhanje začinite ga po želji i kratko prokuhajte. Na sredinu svake palačinke stavite dvije žlice nadjeva od mesa. Skupite krajeve palačinke i vežite dužim perima mladog luka u vrećice. Prije posluživanja ulijte umak od vrhnja u koji umočite palačinku.

Sastojci:

Za palačinke:
•200g špinata
•300g glatkog brašna
•300ml MEGGLE mlijeka
•100ml mineralne vode
•2 jaja
•malo soli

Za nadjev:
•1 srednji crveni luk
•500g mljevenog mesa
•100g pelata
•sol, papar, peršin

Za sos:
• 500ml MEGGLE vrhnja za kuhanje
• prstohvat soli
• 2-3 režnja češnjaka
• 1 žlica maslinovog ulja

Za dekoraciju:
• pera mladog luka