Zeleni njoki u bijelom umaku s pršutom

Priprema: 80min

Priprema:

Špinat operite i kratko prokuhajte. Dobro ga ocijedite i usitnite u električnoj sjeckalici tako da dobijete kašastu masu. Tu masu stavite u cjedilo i pritišćite žlicom kako biste uklonili svu suvišnu tekućinu.
Krumpir skuhajte, ogulite i pustite da se ohladi.
Ohlađeni krumpir dobro protisnite, dodate brašno, jaje, sol, ulje i pripremljeni špinat te umijesite tijesto.
Od dobivenog tijesta na pobrašnjenoj dasci oblikujte valjčiće, a zatim izrežite njoke. Kuhajte u slanoj kipućoj vodi sve dok ne isplivaju na površinu.
U dubljoj tavi kratko prepržite pršut zatim ga prelijte MEGGLE vrhnjem za kuhanje, dodajte bijeli papar. Zatim umiješajte MEGGLE ribani sir i vino te nastavite kuhati 1-2 minute.
U umak umiješajte zelene njoke i odmah poslužite uz odrezak s roštilja ili svježu salatu po želji.

Sastojci:

za 6 osoba
400 g špinata
300 g krumpira
250 g pšeničnog oštrog brašna
1 jaje
sol
1 žlica ulja
Za umak:
300 ml MEGGLE vrhnja za kuhanje
Bijeli papar
100 g MEGGLE ribanog sira
50 ml bijelog vina
50 g pršuta